torstai 26. lokakuuta 2017

Vastarintaliike, kaikkea muuta kuin isänmaan asialla

Kansallissosialistinen Vastarintaliike on päässyt otsikoihin viimeisen viikon kuluessa useammassakin yhteydessä. Mediassa huomattavaa huomiota sai Tampereella viime viikonloppuna järjestetty marssi, joka järjestettiin Kansallismielisten liittouma -nimisen Facebook-yhteisön nimissä, mutta jonka taustalla oli Vastarintaliike. Kyseisen marssin jälkeen huomasin yhden, jos toisen – asiallisenakin pitämäni – keskustelijan ihmetelleen sitä, että miksi patrioottinen ryhmittymä sai niin paljon negatiivista huomiota, osan epäillessä negatiivisen huomion olleen suorastaan yliampuvaa. Heidän mielestä media vääristi sanomaa – tässä oli aistittavissa selkeästi MV-lehden välittämä (ja värittämä) tarina.

Ehkäpä olen viettänyt aikaa liiankin kanssa omassa kuplassani, koska tällainen ihmettely yllätti minut suuresti, kun olen seurannut useamman vuoden Vastarintaliikkeet toimintaa, on minun suorastaan mahdotonta pitää sitä oikeasti isänmaallisena ja Suomen kansallista asiaa ajavana ryhmittymänä.

Seuraavat lainaukset ovat Vastarintaliikkeen verkkosivuilta:

Pohjoismainen Vastarintaliike toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Vastarintaliike tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen.”

Vastarintaliike kasvattaa yhteiskunnallisesti tiedostavia sekä liikunnallisia aktivisteja. Kaikki toimintamme tähtää lopulta pohjoismaiseen vallankumoukseen sekä oikeudenmukaisen, turvallisen ja voimakkaan yhteiskunnan rakentamiseen.” (1)

Vastarintaliike taistelee itsenäisen pohjoisen puolesta. Tavoitteenamme on vahva pohjoinen valtionrakenne vakaalla itsenäisyydellä. Tämän valtion tulee rakentua ainakin Suomesta, Ruotsista ja Norjasta, mutta jokaisen pohjoismaan tulisi loppukädessä liittyä tämän valtionrakentamisen alle; tulevaan Pohjoiseen valtakuntaan. Pohjoinen on tarpeeksi vahva säilyttämään asemansa taloudellisesti, sotilaallisesti ja kulttuurillisesti. Me emme halua orjuutta vaan vapaan Pohjolan!” (2)

Vaihtoehto edustukselliselle demokratialle. Vastarintaliike ei kannata mielivaltaista diktatuuria. Valtaa jaettaisiin yhteispohjoismaalaiselle parlamentille ja senaatille, minkä lisäksi erityisen tärkeistä laeista päätettäessä sovellettaisiin kansanäänestyksiä. Vastustamme vallan periytymistä suvussa, ja kannatamme meritokratiaa eli sitä, että vastuu ja valta jaetaan kykyjen perusteella.” (3)

Minun on suorastaan mahdotonta pitää sellaisen järjestön, joka tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen, olevan Suomen ja meidän suomalaisten asialla.

Pohdin myös, että kuinka liike, joka kertoo olevansa vaihtoehto edustukselliselle demokratialle markkinoiden samalla Pohjoista valtakuntaa, on suomalaisten tai kenenkään muun kuin heidän itsensä asialla?

Vastarintaliike on ottanut tehtäväkseen suojella suomalaista historiaa, kulttuuria ja suomalaista identiteettiä. Taistelemme kulttuurien ja kansojen sekoittamista vastaan sekä vaalimme pohjoismaista verenperintöä.” (4)

He ovat ottaneet tehtäväkseen suojella suomalaista historiaa, kulttuuria ja identiteettiä, samalla he ovat valmiit vaalimaan pohjoismaista verenperintöä. Aivan toinen asia on sitten se, että onko mahdollista yhdistää nämä kaksi tehtävää – suomalaisen identiteetin suojeleminen sekä pohjoismaisen verenperinnön vaaliminen? Kuinka he määrittelevät suomalaisen identiteetin, saatikka pohjoismaisen verenperinnön ja kuinka ”suomalainen verenperintö on tähän sovitettavissa? Tällä suomalaisella verenperinnöllä en suinkaan tarkoita rasistista rajaamista ihmisryhmiä meihin ja muihin, vaan geenitutkimuksissa saatuja tuloksia, jollaisia käsiteltiin esim. Tiede-lehden huhtikuun/2015 artikkelissa ”Suomessa asuu kaksi kansaa”. Tai seuraavaa katsausta Suomalaiset eivät ole perimältään eurooppalaisia, (5) josta lyhyt lainaus:

Suomalaiset poikkeavat perimältään niin paljon muista väestöistä, että suomalaiset on syytä luokitella omaksi ryhmäkseen, paljasti monesta väestöstä kerätyn yli 60 000 henkilön eksomin eli koko perimän proteiineja koodaavan osan tutkimus. Tämä selviää arvostetussa Nature-lehdessä juuri julkaistusta artikkelista.  Suomesta tutkimusaineistona olivat mukana METSIM-tutkimus Itä-Suomen yliopistosta sekä FUSION-tutkimus Helsingistä.”

Tai ehkäpä näitä ”suomalaisia” edustaa valikoitu joukko varsinaissuomalaisia verenperintöineen kaltaisteni kaakkois- ja itäsuomalaisten tullessa lasketuksi ei-pohjoismaalaisten – tahi arjalaisten – kansojen joukkoon.

Eikä suomalainen identiteettikään ole yhdestä ja samasta puusta veistetty, kärjistäen ilmaisten, vastakkaisella laidalla Suomea vierailu on kuin kävisin ”lähiulkomailla” niin suuret ovat erot tapakulttuurin, kielen (murteen) ja paikoin jopa uskonnon välillä, vaikka me kaikki olemme suomalaisia. Nykyään erot toki ovat kaventuneet muuttoliikkeen myötä, eikä populaarikulttuurin vaikutustakaan sovi väheksyä.

Vastarintaliikkeen maalaamat mielikuvat Suomesta ja suomalaisuudesta eivät juurikaan eroa kielikuvista, joita kansallissosialistisessa Saksassa käytettiin, ideologinen vaikutus on ilmeinen. Omaa kansaa, Vastarintaliikkeen kohdalla, myös pohjoista kansaa – mikä se sitten lopulta onkaan, ollaan korottamassa jalustalle, tyypillinen jaottelu meihin ja muihin. Natsi-Saksassa ideologisten, myyteistä ammennettujen, mielikuvien maalailun seuraukset me tiedämmekin.

* * *

Vastarintaliikkeen toimintaa näytetään väheksyttävän kaikella tapaa, seuraava lainaus löytyi foorumilta, jota seuraan:

Nämä uusnatsit tosin ne ei tajua edes itse mitä ne kannattaa, tai mitä agendaa ne ajaa, kun eihän ne edes kannata mitään ja aja mitään agendaa.”

Joko valkopesu on tarkoituksellista, tai kirjoittaja, ei ole perehtynyt vähääkään Vastarintaliikkeen poliittiseen manifestiin ja toimitapoihin. Tutustuttuani kirjoittajan tuotantoon tarkemmin, vakuutuin siitä, että kyse on valkopesusta tietämättömyyden sijaan – mikä on olennaisesti huolestuttavampaa.
Tätä valkopesua havaitsee tavattoman usein, ja likimain yhtä usein se päättyy vakuutteluun, en ole natsi tai millään muotoa rasisti. Mikäli keskustelija ei oikeasti ole natsi tai rasisti, miksi on tarvetta valkopestä kansallissosialismin nimeen vannovan liikkeen toimintaa, tai millään muotoa väheksyä Vastarintaliikkeen jäseniä. Hyvin usein seuraavaksi vedetään esille whataboutismi-kortti, mutta kun anarkistit

Usein myös uusnatsit halutaan turvallisuusuhkana työntää marginaaliin, samalla keskustelijat tuntuvat olevan täysin tietämättömiä siitä, mihin kaikkeen liikkeen jäsenet ovat syyllistyneet. Niin tuomittavia kuin muutamat järjestön jäsenten Suomessa suorittamat iskut ovat, olennaisesti vakavampana turvallisuusuhkana pidän sitä askelta, jonka liikkeen ruotsalaisjäsenet näyttävät ottaneen: Här krigstränar nazisterna i Ryssland före bombdåden. (6)

Lyhyt lainaus aiheeseen liittyen aiemmasta blogistani:


Eilen useampi ruotsalaislehti uutisoi ruotsalaisten uusnatsien, jotka ovat oikeudessa syytettyinä pommi-iskuista, saaneen sotilaskoulutusta Venäjällä venäläisten reservinupseereiden toimiessa kouluttajina. Tarkalleen sanoen, kyse on ollut puolisotilaallisille joukoille järjestettävästä koulutuksesta, johon on kuulunut aseidenkäsittelyä sekä räjähdekoulutusta – taitoja, joita myös terroristit tarvitsevat.” (7)

Anton Thulin ja Viktor Melin kuvattuna Venäjällä koulutuksessa.















Milloin suomalaiset uusnatsit ottavat saman askeleen, vai ovatko jo ottaneet? On syytä muistaa, että niin Anton Thulin kuin myös Viktor Melin ovat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä.

Aivan kuten Ruotsissa, myös Suomessa uusnatsit lyövät kättä joko venäläisten tai Venäjää voimakkaasti tukevien henkilöiden ja tahojen kanssa. Donetskin ”kansantasavallan” ja samalla Venäjän palveluksessa oleva propagandajulkaisu DONi Newsin ”päätoimittaja” Janus Putkonen antoi MV-lehden sivuilla voimakkaan tukensa Vastarintaliikkeen tukijoihin kuuluvalle Juha Kärkkäiselle.

Kuvakaappaus MV-lehti.












On hyvin todennäköistä, että tulevaisuudessa myös Suomessa Vastarintaliikkeen jäsenistö ryhtyy aiempaa aktiivisempaan yhteistyöhön Suomessa toimivien Venäjää tukevien militanttien tai militanttiryhmien kanssa, joiden taustalla vaikuttaa hyvin usein henkilöt tai yhteisöt, jotka tavalla tai toisella linkittyvät Johan Bäckmaniin sekä edellä mainittuun Janus Putkoseen. *

Vallankumouksellinen toiminta, kansallissosialistinen maailmankatsomus ovat kaikkea muuta kuin Suomea tukevaa toimintaa. Onpa Suomen asemasta EU:ssa mitä mieltä tahansa, vaihtoehtona ei voi olla tuen osoitus kansallissosialistisen maailmankatsomuksen omaavalle organisaatiolle, joka paiskaa kättä sellaisen voiman – Venäjän – kanssa, jonka tarkoituksena on horjuttaa läntisiä yhteisöjä ja hajottaa länsimaiden rintamaa. Vastarintaliikkeen tukeminen on samalla ääriajatteluun ja väkivaltaan taipuvan ryhmän tukemista.

Vastarintaliike ei ole Suomen eikä demokratian asialla!


Marko



*: Tätä kuviota avasi yhdestä näkökulmasta ja yhden esimerkin kautta vieraskynäkirjoittaja Väkivallaton maanpuolustus ja sen henki -blogissa ”Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kytkökset Venäjä-mielisiin militanttiryhmittymiin”:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.