torstai 24. toukokuuta 2018

JIT: syyllinen MH17 pudottamiseen 53. ilmatorjuntaohjusprikaati, Venäjän asevoimat


Tänään aamupäivällä (kello 12:00 Suomen aikaa) Malaysia Airlinesin lennon MH17 pudottamisen rikostutkintaa suorittava Joint Investigation Team (JIT) järjesti tiedotustilaisuuden. Tiedotustilaisuuden merkittävin anti kaikessa lyhykäisyydessään on seuraava:

The JIT is convinced that the BUK-TELAR that was used to down MH17, originates from the 53rd Anti Aircraft Missile brigade (hereinafter 53rd brigade), a unit of the Russian army from Kursk in the Russian Federation. The JIT reached this conclusion after extensive comparative research.” (1)

Alla satelliittikuvassa Venäjän asevoimien 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin tukikohta Marshala Zhukovan länsipuolella reilut 10 kilometriä Kurskin kaupungista itään.

53. ilmatorjuntaohjusprikaatin tukikohta, Kurskin alue - Venäjä.

















Tarkemmat satelliittikuvat tukikohdasta, ensimmäinen otettu 23.3.2014 ja jälkimmäinen 18.7.2014 vuorokausi MH17 pudottamisen jälkeen.


23.3.2014.














18.7.2014.
















Parin erillisen kuvan perusteella ei tietenkään voi (pidä) tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä, mutta huomioidaan kuitenkin se, että heinäkuun 18. satelliittikuvassa tukikohta-alueella on erilaisia ajoneuvoja huomattavasta maaliskuuta vähemmän.

Sosiaaliseen mediaan jaettujen valokuvien ja videoiden perusteella tiedetään, että 23. kesäkuuta 2014 tukikohdasta lähti suuri kolonna etelän suuntaan. Kolonnaan kuului noin 50 erilaista ajoneuvoa, kolonnaan kuului kuusi Buk-TELARia.

Ensimmäinen video kolonnasta jaettiin sosiaaliseen mediaan jo 23. kesäkuuta. Tuolloin kolonna oli matkalla kohti itää tiellä R298 (kyrillisin aakkosin Р298) Nikolskojen lähellä (kolonna oli edennyt tuolloin noin 39 km). Tie R298 menee Kurskista itään Voronezhin suuntaan.

Viimeinen video koko kolonnasta julkaistiin 25. kesäkuuta, tuolloin kolonna oli Millerovon alueella tiellä R115 (kyrillisin aakkosin Р115) noin 25 kilometrin päässä Venäjän ja Ukrainan välisestä rajasta.

JIT tutkijat ovat analysoineet tuhansia sosiaaliseen mediaan jaettuja valokuvia ja videoita kyseisen kolonnan reitiltä, se on kyennyt määrittämään yksityiskohtaisen tarkasti kolonnan reitin tukikohdasta Marshala Zhukovan länsipuolelta Millerovoon.


Kuvakaappaus videolta "JIT MH17 witness appeal about 53rd brigade".

















JIT:n tutkijat ovat myös analysoineet Malaysia Airlinesin lennon MH17 pudottaneesta Buk-TELARista otettuja kuvia ja videoita, kuvia on Ukrainan ja Venäjän alueelta. He ovat verranneet kuvia suureen joukkoon Buk-TELARien valokuvia, nämä TELARit ovat pääaisassa kuuluneet Venäjän ja Ukrainan asevoimille.

MH17 pudottaneessa Buk-TELARissa on JIT tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan seitsemän (7) yksityiskohtaista ”sormenjälkeä”, joiden perusteella on kyetty yksilöimään kyseinen Buk-TELAR. Vertailemalla yksityiskohtia on JIT:n tutkijat päätyivät siihen, että Malaysia Airlinesin lennon MH17 pudottanut ohjus ammuttiin yhdestä erityisestä Buk-TELARista, joka kuului Venäjän asevoimien 53. ilmatorjuntaohjusprikaatiin.

Buk-TELAR n:o 332 "sormenjäljet", vasen puoli. Kuva JIT.



















Buk-TELAR n:o 332 "sormenjäljet", oikea puoli. Kuva JIT.

















JIT:n tutkinnasta ja yllä esille nostetuista ”sormenjäljistä” ja niiden analysoinnista tarkemmin videolla:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=104&v=rhyd875Qtlg

JIT ei tänään yksilöinyt kuka kyseisen ohjuksen ampui, tai kuka antoi käskyn ampua ohjus. JIT esitti vetoomuksen alankomaalaispoliisi Wilbert Paulissenin suulla:

"Who formed part of the crew? With which instruction did they set out? Who was responsible for the operational deployment of this BUK-TELAR on 17 July 2014? We are convinced that many people have this information. That may be members of the 53rd Brigade, but also relatives, friends or acquaintances. And even people who have nothing to do with the 53rd Brigade. Please do not keep that information to yourself but contact the JIT. Our investigators can speak with you in several languages, among which Russian and Ukrainian."

* * *

Ukrainalainen OSINT-tiimi InformNapalm julkaisi 1.8.2016 artikkelin ”Russian Air Defense Officer Got a St. George’s Cross IV Degree: Was It for MH17 or Ukrainian Su-25 and An-26?” – kyseinen upseeri, Konstantin Mishkin, asui tuolloin Kurskissa. (2) Julkaistujen valokuvien perusteella on kyetty päättelemään, että hän palveli ilmapuolustusjoukoissa – sormi osoittaa Kurskin alueella 53. ilmatorjuntaohjusprikaatiin, joka on osa 20. Kaartin armeijaa.

Pyhän Yrjön ristin kohdalla on syytä huomioida, että sotilas voi saada sen:

-feats or distinguished military service during fights defending Motherland from foreign enemy
-feats or distinguished military service during fights in the territory of foreign countries during the operations to maintain or restore international peace and security (2)

Sosiaaliseen median julkaisemissaan valokuvissa Mishkinillä oli kyseinen ansioristi lokakuun 10. 2015 (hääkuva) mutta sitä ei ole vuonna 2011 julkaisemissaan kuvissa valmistujaisista sotilasakatemiasta. Hän on siis saanut ansioristin vuosien 2011 ja 2015 välillä, kyseisenä ajanjaksona venäläiset ilmatorjuntajoukot ovat osallistuneet sotatoimiin Ukrainassa.

Venäjän Syyrian operaatio alkoi virallisesti syksyllä 2015, venäläisten ilmatorjuntajoukkojen rooli Syyriassa oli etenkin alkuvaiheessa hyvin passiivinen, nyt Syyriassa operoivat ilmatorjuntajoukot ovat onnistuneesti pudottaneet yksittäisiä miehittämättömiä lennokkeja.

Toivottavasti tulevaisuudessa saavutetaan piste, jolloin JIT kykenee nimeämään Malaysia Airlinesin lennon MH17 pudottaneen miehistön ja koko komentoketjun päätöksentekijöihin saakka. Nyt voimme kuitenkin sanoa, että viime kädessä vastuullisia ovat ne henkilöt Venäjällä, jotka tekivät päätöksen Krimin niemimaan miehityksestä ja Itä-Ukrainaan synnytetystä ”separatismista”, joka kevään ja alkukesän 2014 kuluessa muuttui sodaksi, jonka yhtenä seurauksena on MH17 pudottaminen 17. heinäkuuta 2014.

Se venäläisupseeri, joka ukrainalaisen Pervomaisken kylän lähistöllä antoi kohtalokkaan määräyksen laukaista ohjus, on vain yksi lenkki ketjussa, joka johtaa Venäjän johtoon – Vladimir Putiniin – saakka. 


Marko



JIT:n youtube-video jota hyödynnetty:


Buk n:o 332 reitistä Itä-Ukrainassa tarkemmin blogissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.